Wat kun je zelf doen om je nagels en huid in goede conditie te houden en om ervoor te zorgen dat je applicatie goed blijft zitten?

• Vijl wekelijks de nagels en knip ze niet i.v.m. splijten (alleen bij nagels zonder product).
• Gebruik een fijne natuurlijke nagelvijl bijvoorbeeld de Gorge vijl 180/240 (alleen bij nagels zonder product).
• Scrub de handen wekelijks met de Dadi’Scrub, voor een gladde en verzorgde huid.
• Gebruik elke keer na het handenwassen de Dadi’Lotion zodat de huid niet uitdroogt.
• Verzorg de nagels minimaal 4x per dag met een druppel Dadi’Oil onder de vrije rand van de nagels.
Hou de thuisverzorging vol, na 4 weken zie en voel je een duidelijk verschil.
Alle Famous Names verzorgende producten zijn verkrijgbaar in de salon.

Wanneer u een applicatie heeft en de nagel wordt te lang of er zit bijv. een haakje aan dan kunt u het beste de nagels goed ontvetten, korter vijlen en dan de nagel volledig aflakken met een base en/of topcoat. Deze laag slijt wel snel dus wel af en toe opnieuw aanbrengen.

Als de uitgroei storend wordt en u kunt nog niet zo snel terecht kunt u in de meeste gevallen de volledige nagel lakken met een base, kleur en dan vervolgens een topcoat.

Doe dit alleen als de applicatie nergens los zit/lucht randje heeft en maak de nagels eerst goed vetvrij met bijv. nagellakremover zonder aceton.

Om langdurig plezier te hebben van uw nieuwe nagels, adviseer ik het volgende:

• gebruik een speciale nagellakremover zonder aceton voor kunstnagels. Bij gebruik van een normale remover zullen uw kunstnagels loslaten en aangetast raken. Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen als aceton, benzine, terpentine, vanish, blue wonder etc. Als u toch moet werken met één van deze middelen, draag dan rubber handschoenen. De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, spiritus maar toch adviseer ik u ook bij het gebruik van deze producten handschoenen te dragen. Dit geldt ook voor huishoudelijk werk en werken in de tuin u voorkomt daarmee dat uw huid uitdroogt en haar natuurlijke beschermlaag verliest.

• Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duim en wijsvingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren. Het aandrukken van de wasgoed in de machine kunt u het beste met uw vuist doen. Grijp nooit iet met vast met de volle hand. Uw nagels kunnen hierdoor achterover slaan en breken. Voorkom het zgn. tikken met de nagels, u kunt hiermee lucht onder de nagels krijgen.

• Als u de nagels vaak stoot, dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl de nagel iets korter met een speciale vijl. Let er wel op dat u de nagels niet te smal vijlt dit verzwakt de nagels. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken om de nagels korter te laten vijlen.

• Knip kunstnagels nooit: ze zullen barsten en afbreken.

• Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder. Hierdoor kunnen de kunstnagels splijten en/of loslaten. Gebruik liever een goede blanke lak of een Yellow stopper om verkleuring tegen te gaan.

• Als uw kunstnagels voor een kwart van het nagelbed zijn gegroeid (3-4 weken), dan dient de uitgroei bijgewerkt worden. De kunstnagels zullen dan niet van uw nagels af groeien. Gebeurt dit wel, dan wordt de vrije top te zwaar en kunnen de nagels alsnog afbreken.

• Omdat uw nagels groeien en daarom regelmatig korter gevijld worden is op een bepaald moment de evt. kunststof tip weg gevijld. U heeft dan uw eigen nagels verstevigd met een kunststoflaag, de zgn. overlay. Ook dan moet u, zoals u gewent bent, de nagels laten bijwerken om een mooie verstevigde nagel te behouden. Na het bijwerken zijn uw nagels steeds weer als nieuw.

• Peuter of trek de kunstnagel nooit van uw nagels af. U trekt hiermee ook een aantal lagen van uw natuurlijke nagels mee. Hierdoor worden uw nagels dun en kunnen beschadigen en het kan zelf pijnlijk zijn.

• Gebruik minimaal 2 maal daags nagelriemolie geadviseerd door de salon.
Zet de olie onder de vrije top en laat dit even intrekken met de hand omhoog en smeer het vervolgens uit over de nagelriemen Dit voorkomt uitdroging van de nagel en zorgt ervoor dat uw natuurlijke nagels in conditie blijven. Wanneer er niet of te weinig geolied wordt vervalt alle garantie!
Ik kan veel maar ik kan geen wonderen verrichten zonder onderhoud door klanten!

• In verband met hechtingsproblemen liever geen bodylotion/olie gebruiken op de dag dat u een afspraak heeft, door de vetten kan het namelijk zijn dat het product niet goed hecht!

blad die laat zien wat er gebeurt als deze uitdroogt
Dadi' oil, lotion, scrub en lipbalm